Nu stävar vi mot målet

Dag 15.

Citat Svenne runt frukostbordet, vi följde alla spänt en fågel som klippte en flygfisk: ”Det måste vara ett helvete att vara flygfisk, under vattnet är man jagad av fiskar och ovanför av fåglar. Precis som att vara mellanchef!”

Kl. 10.00. Yoga för stela gubbar, Linda kör klass på akterdäck. Det gnälls som tusan, trasiga ljumskar och knarrande knän. Det stönas och frustas men det är ett tjurigt gubbgäng, Linda får skrattanfall… Jag lovar, detta är en syn för sägen.

Vad hände annars idag? Inte mycket, men ändå, ljuvlig banankaka som Davids fru skickat med avnjöts, ett par rejäla regnskurar tvättade däcket åt oss och i solnedgången underhöll Per oss med sin gitarr. Annars är det dieselgenuan som gäller då vi inte har så många segel.

Nu stävar vi mot målet, kappseglandet är över för denna gång, men oj vilket äventyr och vilka upplevelser vi fått vara med om. Inga ledsna miner här inte!

Kväll 15.

Näst sista kvällen ombord. En härligt slapp dag avslutades i köket med Svenne där en korvgryta snoddes ihop samtidigt som han bakade bröd till morgondagens frukost. Eftersom vi börjar närma oss rommens hemlands blev måltidsdrycken…tja lördagskvällen slutade med långdans i sittbrunnen. Nu närmar vi oss målet med stormsteg, dryga 300 distans kvar eller typ Skagen-Göteborg 30 gånger.

Skriv gärna dina frågor till Anders ombord på Pitanga i kommentarsfältet. Du kan även följa Pitanga på appen YB Tracking eller via länken: Pitanga ARC 2018.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *