Att segla långt eller länge

Dag 14.

Vilka förväntningar har man inför ett sådant här äventyr? Tänkte roa mig med att intervjua mina medresenärer men för enkelhetens skull börjar jag med mig själv. Ända sedan jag var liten pannkaka har jag drömt om att göra den riktigt stora seglatsen. Jag läste min fars alla böcker och fascinerades av sir Francis Chichester och Åke Matssons alla resor. Men sedan kom livet emellan, ett mycket bra sådant förvisso.

Så småningom ändrades mitt sätt att tänkta, inte nödvändigt att segla långt däremot vill jag segla länge. Så när chansen att få segla på öppet hav med bara horisonten runt omkring så tog jag chansen när den yppade sig och alla mina förväntningar har infriats med råge. Resan har givit smak på mer, och vem vet, kanske den riktigt långa seglingen också blir av en dag.

Skriv gärna dina frågor till Anders ombord på Pitanga i kommentarsfältet. Du kan även följa Pitanga på appen YB Tracking eller via länken: Pitanga ARC 2018.

Pitanga strax före starten i Las Palmas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *