Motflyt och maskin

Dag 13.

Igår kväll hände det igen, alldeles efter ännu en middag som var helt i klass med vilken Nobelfest som helst, Lindag Spagetti Bolognese. Henrik upptäcker en sprickliknande reva i focken. Efter en del funderande så rullar vi in focken. Farten är nu nere på 65% av vad vi annars hade gjort med vår fina A3:a. Nåväl, vi lunkar på. Pitanga förtjänar bättre men en totalskörad fock i nattmörkret är inget vi vill vara med om.

Erik och jag gick på kl 02.00 och satt av ett händelselöst skift fram till 03.45 då Erik upptäcker ett eko på radarn, squalls på ingång. Vi väcker skepparn som bedömer att det är läge att reva. Inte helt enkelt, men efter viss möda har vi storen på plats på Pitangas vackra vita bom. Maskin startades 04.15 – resan går mot sitt slut.

Skriv gärna dina frågor till Anders ombord på Pitanga i kommentarsfältet. Du kan även följa Pitanga på appen YB Tracking eller via länken: Pitanga ARC 2018.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *