Inte bara lek

Kväll 11.

Detta måste varit århundrandets mest perfekta cruise över Atlanten. Havet är snällt, vädret underbart och vinden leker med oss mot vårt mål. Pepps Perssons sånger ljuder i sittbrunnen alltmedan en afternoondrink serveras, väl kyld. Snart ska Linda börja tillreda ännu en fantastisk måltid. Vi är så bortskämda så hälften vore nog!

Egentligen har vi haft det oförskämt bra men tragedier har uppenbarligen drabbat andra båtar. För 3 dagar sedan seglade vi förbi en tom hundflytväst och i förrgår seglade vi förbi en flytväst med en död hund i. Man har inte en chans att få upp någon, vare sid hund eller människa som ramlar i. Bara den tid det tar att få stopp på en stor segelbåt är ett projekt. Vågorna slukar snabbt den som haft oturen att ramla i. Så ombord på Pitanga är vi stenhårda på att alltid vara säkrade så fort vi lämnar sittbrunnen.

Ikväll fick vi information om att en båt bakom oss skickat Mayday och var påväg att sjunka. Verkar som att de segat på en val eller container. Pitanga är byggd med vattentäta skott både i för och akter, så om olyckan skulle vara framme har vi en ”krockkudde” som håller båten tät. Den nödställda båten får nu hjälp av 4 andra båtar, så det går säkert bra. Vi får nog veta mer under morgondagen. Nu kör vi 12 timmar i bäckmörker.

Skriv gärna dina frågor till Anders ombord på Pitanga i kommentarsfältet. Du kan även följa Pitanga på appen YB Tracking eller via länken: Pitanga ARC 2018.

En reaktion på “Inte bara lek

  1. Hej! Tusen tack för att ni skriver! Och blir så tacksam för att allt gått bra för er såhär långt ❤️ Hälsa Linda att jag saknar henne något oerhört! Stor kram till er alla och fortsätt säkert!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *