En lugn dag på havet

Dag 12 (förmiddag).

Morgonkaffe, en guldstund längst bak på akterdäck sittandes i en beanbag. Natten har varit perfekt, stadig vind och lagom stark. Väder Stig har gjort ett otroligt bra jobb och varit till stor hjälp, och stort tack även till Oscar som bidragit med kloka råd om olika välval vi bör göra.

Svenne rapporterar att han mår bättre idag, skönt, då hoppas vi på fiskelycka idag igen. Nu har kaffet svalnat lagom och horisontlinjen ska nu betraktas några timmar. Så vackert! PS. Linda överraskar med nybakade scones!

Dag 12 (eftermiddag).

Idag ägnar vi dagen till stor del åt service och underhåll. En lugn dag på havet, så för stunden tillägnas våra fina fiskespön underhåll. Rullarna som linorna löper i har satts igen av salt och vi passar på att byta till grövre dimensioner. Sedan starten har vi tappat 6-8 fina drag och hundratals meter lina. Ibland har riktiga bestar nappat och Svenne/David har inte haft en chans att få stopp på skenande rullar. Just nu ligger det väldigt mycket tång i vattnet, så jag tror fisket får bero en stund.

Davids finger ser riktigt bra ut, Hasse har gjort ett gott jobb. Svenne tvättar akterdäck medan jag och Erik har vakten, allt lugnt.

Skriv gärna dina frågor till Anders ombord på Pitanga i kommentarsfältet. Du kan även följa Pitanga på appen YB Tracking eller via länken: Pitanga ARC 2018.

Bilden är tagen strax innan starten i Las Palmas.

5 reaktion på “En lugn dag på havet

 1. Fantastiskt underhållande läsning
  ”I Know the feeling” om än mkt simplare båt.
  Hoppas lyckan o vädret står er bi hela vägen.

  • Hej Rustan!
   Vi har inte hört något mer om båten som hade problem så antagligen har det gått bra. Det är allt vi vet i nuläget.
   Din hälsning till Henrik är framförd!
   /Anders

 2. Nu har vi studerat en del filmbilder från starten av raceset som våra vänner Reidun och Hans fick äran att bevista. Tack Henrik för att dom fick följa med ut till starten, det blev ett minne för livet.
  Mvh
  Rustan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *