En liten spaning

Dag 11.

Morgonljus strilar in genom skyporten, tydligen har jag kört stenkross i natt enligt min rumskompis. Han var på väg att utföra ett kirurgiskt ingrepp, han yrade något om att borra nya luftvägar. Rätt analys faktiskt, blev påkörd och lockad i en slalombacke för många år sedan och sedan dess blev kranen aldrig sig lik.

Vi var nära att rigga av igår kväll. En ofrivillig gipp efter felknappande på autopiloten i mörkret höll på att sätta stopp för fortsatt segling men gemensamma krafter och en stark preventer höll kvar vår rigg. Otäckt. Nu äts det nybakat bröd i sittbrunnen.

En liten spaning. Det är ett gäng ganska välbyggda gubbar som huserar ombord och hade vi varit några skärphål smalare så hade vi kunnat hika (hika=kränga) ner Pitanga. Kruxet är bara att få ner våra Franz Jaeger liknande hyddor mellan mantågen men idag inträffade ett mirakel. Per och undertecknad kunde passera varandra i köket utan att fastna, vi har tappat några kilon! Så spaningen är att segling är den nya dieten. Ut på railen ”gobbar”!

1000 sjömil kvar, St Lucia here we come!

Skriv gärna dina frågor till Anders ombord på Pitanga i kommentarsfältet. Du kan även följa Pitanga på appen YB Tracking eller via länken: Pitanga ARC 2018.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *