Allas sportfiskares dröm!

Kväll 10.

Linda lagar läcker soppa med kyckling, grönsaker och massa kokosmjölk. Vi hjälps åt med disken, filosoferar om livet. ”Fish”! Tydligen napp igen men vi pysslar på i köket, många tappade fiskar har det blivit. Svenne och David sliter med rullen, David som bara har en hand tröttnar och Henrik tar vid. Fisken vill inte visa sig, revlinan går ut och plötsligt visar den sig. Vi sänker farten, rullar in focken, lovar upp så mycket vi kan och får ner båten till 2,5 knop. Rev ut igen men fisken vill inte visa sig men kämpar för sitt liv. Då helt plötsligt visar den sig i all sin prakt, en Blue Marlin, stor! Linda står redo med harpunen, ett välriktat skott av Henrik, game over. Fisken är 1,4 meter lång och minst 20 kilo och Magnus som lovat att laga fisksoppa til kvällen sedan tidigare konstaterar att detta blir första gången han har Blue Marlin i. Svenne är jublande glad, ännu en drömfisk för honom.

Skriv gärna dina frågor till Anders ombord på Pitanga i kommentarsfältet. Du kan även följa Pitanga på appen YB Tracking eller via länken: Pitanga ARC 2018.

Blue Marlin

2 reaktion på “Allas sportfiskares dröm!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *