Oväntat besök

Natt 8.

Då har vi loggat över 211 M mot vårt mål bara under de senaste 24 timmarna och när Henrik, David och jag precis klev av vårt skift kl 03.00 hade vi 24 M kvar till halvvägs. Stjärnklart, ingen måne. Jag betraktar stjärnhimlen när Henrik plötsligt utbrister, ”drönare”! Mycket riktigt, en stor drönare manar in oss mitt ute på Atlanten. Märklig känsla.

Nåväl, nu är det tid att sova en stund. Dags att gå på igen kl 09.00.

05.30. Alle man på däck nu!! Reva i toppen på spinnakern visar det sig. Skall vi slippa strålning i mörkret krävs resolut nedtagning och denna gång går allt perfekt. Revan är nog ca 1,5 meter lodrätt ca 1-2 meter från toppen. Verkar vara lagbart men vi får invänta dagsljuset. Nu vila i kojen igen.

Skriv gärna dina frågor till Anders ombord på Pitanga i kommentarsfältet. Du kan även följa Pitanga på appen YB Tracking eller via länken: Pitanga ARC 2018.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *