Ingen lek

Sen kväll 5.

Vi försökte strypa gennakern men tillslut fick vi ge upp, trots tre man på revlinan. Vinden petar upp, över 25 knop, och att segla natt med peakar på 30 knop kändes lite för mycket. Men hur ska vi få ner den? Vinscha ner den känns riskabelt men skepparen ombord tog beslutet , och den kom ner.

Nästa beslut blev att köra natten med genua istället, vilket välkomnades av fördäckarna. Snabb debrief i sittbrunnen och order ges att förbereda genuawincharna. Jag hann bara tänkta tanken, det kändes väl mörk på akterdäck och David hade inte fått på sig pannlampan förens ett skrik av smärta hördes. Henrik kastade sig blixtsnabbt bak till David som fått fingret i winchen. Snabbt fick Henrik loss David som lotsades ner i salongen för omvårdnad av Hans. Sagolik tur, inget verkar brutet, men rejält klämt.

Inatt seglar vi safe, ingen spinnaker och alla känner nog lite till mans hur små vi är här ute på Atlanten.

Skriv gärna dina frågor till Anders ombord på Pitanga i kommentarsfältet. Du kan även följa Pitanga på appen YB Tracking eller via länken: Pitanga ARC 2018.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *