Att komma till ro

Natt 5.

Efter en dag så innehållsrik på upplevelser och livsnjutande så är det svårt at komma till ro. Sjön går hög utanför, marelden gnistrar och Magnus rapporterar att vi har 5000 meter vatten under kölen, ivrigt studerande radarn i beckmörkret.

Moln dyker upp akterifrån, ser ut att innehålla regn. Squalls? Men falskt alarm, Pitanga rusar vidare och vågorna tonar upp sig högt över vår akterspegel. Tänker på David, sablar vad ont han måste ha i sitt finger.

Morgon 6.

Efter en stund i slingerkojen förstår jag meningen med Atlantsegling. Man ska vara uppe under himlen i månens sken. Mareld, flygfisk och djuphavsgravar passeras. Snart soluppgång, ännu en nattsegling är avklarad. Gissar att spinnakern ska upp så fort frukosten är avklarad.

Skriv gärna dina frågor till Anders ombord på Pitanga i kommentarsfältet. Du kan även följa Pitanga på appen YB Tracking eller via länken: Pitanga ARC 2018.

Pitanga strax före starten i Las Palmas.

2 reaktion på “Att komma till ro

  1. Hej, det går ju bra, 8 i klassen som jag ser nu på skärmen. Hoppas ännu bättre vid uppdatering! Klungan ligger söder om kursen, beror det på att horisonten ligger närmare då, för det är väl den man ska nå hela tiden ända fram till mål? Ska ni ner ännu längre? Ser att ni slagit. Mvh /Lars

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *