Att segla är nödvändigt, ARC 2018

Efter en intensiv båtsäsong som tenderar att fortsätta även i november så ser jag nu fram emot att ge mig ut på en riktig segling, vad nu begreppet riktig segling kan betyda?

I mitt arbete som mäklare träffar jag många båtägare som seglat både långt och länge, men även dom som drömmer om att ta ett längre uppehåll och prova på det riktiga äventyret. Drömmar behöver så klart inte alltid förverkligas, men visst, en och annan av de jag träffat har blivit kvar på land på grund av att livet gick i raketfart och tillfället att ge sig av aldrig yppade sig.

Så med det sagt tar jag den enkla vägen över Atlanten och har istället köpt mig en plats ombord och seglar inte med egen båt då det sannolikt blivit ett för stort projekt just nu i iallafall.

ARC 2018 är en stort event med hundratals båtar i alla möjliga storlekar som gemensamt avseglar från Las Palmas den 25/11 med sikte på St Lucia, och Rodney Bay. Förhoppningsvis anländer vi dit runt den 10-12 december. Vi avser även att försöka knyta internationella kontakter i vår fortsatta ambition att expandera Båtagents mäklarnät.

Jag kommer under resan försöka skriva några rader på vår Båtagent blogg, och kanske detta kan inspirera fler att testa en längre seglats, med fri horisont lite längre tid.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *