Midsummer Solo Challenge by Båtagent – succén!

En vecka har gått sedan vi avslutade första upplagan av det som skulle kunna kallas för den största utmaningen för soloseglare på västkusten – Midsummer SoloChallenge. Vi har förutom sova ikapp ett par dygn utan sömn även hunnit smälta intrycken och börja gå igenom allt bild och filmmaterial från eventet. Vilket äventyr det var! 

För dig som läser detta och inte redan är införstådd; Midsummer Solo Challenge by Båtagent är en solosegling med start och målgång utanför Marstrand efter rundning av tre punkter varav den nordligaste är Ramskärs fyr strax söder om Koster. Sträckningen går alltså genom hela Bohuslän och blir totalt ca 125 M. Initiativet till att starta detta event togs för ett halvår sedan och intresset visade sig vara stort. 50 släppta platser tog slut efter ett dygn. Soloseglingen fokuserar mer på utmaning och att vara ett roligt event än tävling har ingen tjock regelbok. Alla båtar är välkomna att delta!  

Båtagent har fått äran att vara huvudpartner för Midsummer Solo Challenge, vilket vi efter årets succé är otroligt stolta över. Vi var på plats under hela eventet och med hjälp av en Targa 32 tog vi oss runt banan och dokumenterade allt under ett dygn. Tanken var att det skulle ta ungefär ett dygn innan deltagarna började droppa in i mål, men tack vara svaga och tidvis obefintliga vindar drog det ut på tiden och efter två dygn ute på havet hade 15 båtar klarat att ta sig hela vägen över mållinjen. En fantastisk prestation och ett bevis på uthållighet utan dess like! Resterande 33 deltagare har något kvar att se fram mot, Midsummer Solo Challenge ska fullbordas och redan om ett år ges det tillfälle igen! 

Stort tack till alla deltagare, vi ses snart igen och välkommen nästa år alla ni som vill utmana er själva i Midsummer Solo Challenge by Båtagent!

Läs mer här: Midsummersolo.com 

/team Båtagent

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *