Ett säkert men trist vårtecken, falska båtmäklare……

Då är vårens första vårtecken här, dom falska Båtagentmäklarna. Just idag kallar han sig Christoffer Jonsson, i morgon heter han säkert någon annat.
Vi på Båtagent ringer aldrig upp privatpersoner som annonserar ut sina båtar.
Nedan kan ni läsa tillvägagångssättet, återgivet av ägaren till båten.

Samtal 1, kl 1300
Han (Christoffer Jonsson) ringde idag och sa att han ringde från Båtagent AB och att han var villig att köpa vår båt då han hade en annan köpare på den. Han försökte pruta på priset genom att vi skulle stå för frakten, när vi inte gick med på det så accepterade han vårt pris. Dock ville han inte betala något nu, men vi skulle få en bankgaranti…..efter någon förhandling skulle han gå med på 10 % i handpenning vid avhämtande och resterande med kredittid 30 dagar.

Han skulle också bekosta flygbiljett så att jag skulle åka till Sverige för att skriva på säljkontraktet.

Samtal 2, 1330
Han ringde och sa att han kollat upp transportkostnaden, ca 150 000 kr……kanske billigare om vi kör upp båten. Efter en snabb kalkyl så kom vi fram till att ja, något billigare men det tar 40 dygn vilket jag inte har lust med.

Samtal 3, 1530
Jag ringde och sa att vi kan vara intresserade, men att jag vill ha hans mailadress så vi kan översända ett mail med villkoren…..han skulle sms:a email adressen och bad mig också skicka fler foton på båten. Jag gjorde också klart att vi är väldigt misstänksamma eftersom han kan tänka sig att köpa en båt för över 1 miljon kr utan att titta på den…..och jag gjorde också klart att köparen skulle vara Båtagent Sverige AB och att också bankgarantin skall stå på dom. Då sa han att han kan inte ta in båten via Båtagent AB för då finns det inga pengar att tjäna för honom. När jag frågade hur han skulle lösa det med bankgarantin så visste han inte riktigt.

Jag frågade honom om hans mailadress var knuten till Båtagent AB, men det svarade han att det var den inte, eftersom han var tvungen att ta detta ”vid sidan om” och att det skulle t om ge honom problem om det kom till Båtagents kännedom….

Samtal 4, 1600
Jag ringde upp och tackade för sms:et och bad honom om ett
namnförtydligande, han sa då att hans namn var Christoffer Johnson
(jag frågade ej om hur han stavar till efternamnet så det kan ju vara
utan ”h” eller med två ”s)

Hans (skojarens) nummer är 0760865658

Vi har vår båt på blocket…..andra skojaren vi råkar ut för….men denna var sofistikerad och ger ett mycket gott intryck i telefon.

Är det någon fler som blir kontaktad av denne eller andra skojare som utger sig för att vara från Båtagent är jag tacksam för eventuella kontaktuppgifter mm. så att vi kan agera.

Anders Hultman
Båtagent Sverige AB

5 reaktion på “Ett säkert men trist vårtecken, falska båtmäklare……

 1. Tack för denna information. Jag lade ut en husbil på blocket igår och blev idag kontaktad an en man som sade sig heta Mark Johansson. Han sade sig garanterat kunna sälja husbilen åt mig bara han fick ta den till sitt företag Caravanhellen i Södertälje. Han ringde från samma nummer som ni upppgivit här. Jag blev lite misstänksam och kollade upp numret och hittade då denna info. Jag har mailat Caravanhallen med en fråga om Mark Johansson men misstänker att han inte är känd där.
  MVH
  Leif

 2. Tack!! för era inlägg, samma som ringde mig på husbilen jag satt ut idag på blocket, väldigt goda villkor lovades.

 3. Hej, fick just ett samtal ang min husbil från denne person. Jag tyckte dock – efter 10 år i branschen men nu pensionerad – att han ställde underliga frågor, jag ställde en fråga tillbaka och då avslutade han spydigt samtalet.

 4. Tack för infon om denne persons förehavanden.
  Han kallar sig nu Paul med samma telefon nummer 0760865658. Han ringer och budar på bilar, båtar,husvagnar m.m Han har inga pengar, kan inte betala men erbjuder ett ”kontrakt”:
  ”Kontraktet” innebär att han hämtar varan som han ska leverera till en ”kund” för att sen slutsegrare senare när kunden betalat.
  Han erbjuder även byten som han inte äger!
  Se upp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *