Halvtid för säsongen 2015

Som ny ansvarig ”skeppare” på Båtagent är det då dags att ta vid bloggstafettpinnen från Niklas Forsén, blir svårt att fylla hans kostym, men jag skall göra ett ärligt försök..

Säsongen är fortfarande i full sving, och vi har per sista juli 2015 mäklat nästan 23% mer i kronor räknat, jämfört med 2014. När jag talar med kollegor i branschen så hör jag att alla känner samma sak, marknaden har äntligen tagit fart på riktigt igen. Det känns oerhört roligt att få vara med när det vänder uppåt, och nu satsar Båtagent vidare mot nya mål.

Ett mål 2015 var  Bohusracet, där Sebastian och Magnus deltog med framgång och nu satsar vi vidare internationellt och ett mål för 2016 är att nya marknader skall bearbetas och Båtagent skall etableras i fler länder.

Bohusracet 2015, 2:a i klassen samtidigt som dom dörjar makrill?

Bohusracet 2015, 2:a i klassen samtidigt som Magnus dörjar makrill?

Vi upplever att vi säljer båtarna snabbare än tidigare år, och att vi ofta har ett flertal spekulanter per objekt. I något enstaka fall har vi även fått uppleva budgivningar som resulterat i att säljarna fått lite bättre betalt än förväntat. Generellt sätt är det god efterfrågan på moderna välskötta båtar, men även på äldre båtar, bara motor, elektronik och segel är uppdaterat så brukar det gå fint att sälja.

Den ständigt debatterade frågan på äldre båtar är teakdäcken. Är det en tickande bomb eller oroar köparna sig i onödan? Jag ser alla sorters teakdäck, och det avgörande är att man täcker sina båtar väl på vintern, sköter underhållet och nåtar om och ersätter dåliga pluggar kontinuerligt.

Ett bra råd vi ger alla är att anlita en auktoriserad besiktningsman, dom finner man enklast om man kontaktar BBR, Besiktningsmännens Riksförening, här får man mycket god hjälp och bra råd inför köpet av en begagnad båt, oavsett om man som köpare går genom oss eller köper båten privat. En besiktning är färskvara och att förlita sig på en besiktning som görs i förväg är inget som varken vi eller BBR rekommenderar. Besiktning är alltså det sista momentet inför att affären görs upp.

I närtid kommer Båtagent ställa upp på Tjörn Runt, och i skrivande stund pusslar vi ihop besättningen, en deltagare blir vinnaren från Båtmässan i Göteborg, där priset var just en upplevelse av rang, att segla Tjörn Runt i en Seascape 27. Därefter följer mässorna på Orust och i Gustavsberg, så kom gärna in i våra montrar och prata begagnat, för det är vi duktiga på, och att mäkla båtar utan att vara splittrad av egna agenturer eller andra marina verksamheter tror jag är ett framgångskonceptet. Vi fokuserar.

Vi ses på havet.

Anders Hultman

 

En reaktion på “Halvtid för säsongen 2015

  1. Nu tar Anders Hultman över bloggen på Båtagent. ”Båtagenten” är inte längre jag – det är Anders Hultman.
    Jag har i stället blivit ”Portugalagenten” där jag driver den svenska webbsidan Portugalagent samt det portugisiska fastighetsmäkleriet Imo Nazaré. http://www.imonazaré.com

    Lycka till Anders och alla andra som kommer driva Båtagent vidare mot nya mål och nya höjder. Tack för 11 roliga båtsäsonger alla uppdragsgivare, kunder och medarbetare!

    Niklas Forsén

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *